Opmerkelijk

Hij at een Nederlandse vrouw op: kannibaal doet zijn verhaal

21 april 2015 16:10 Aangepast: 22 april 2015 13:52
Japanner Issei Sagawa vermoordde Renee en at haar op: "Ik was dol op dij en bil" (Vice Media)

Een Japanner vermoordde de Nederlandse Renée Hartevelt (24) en at haar op. "Ik was dol op haar dij. Delen ervan bewaarde ik in mijn koelkast", zegt hij in een interview.

Issei Sagawa droomde al jaren van het opeten van 'zijn geliefde'. Het moest een mooi Duits of Nederlands meisje zijn. In de zomer van 1981 vermoordde Sagawa de toen 24-jarige Renée Hartevelt. Hij schoot haar dood en sneed haar in stukken.

Vervolgens at hij delen van haar op en had seks met het dode lichaam. Omdat delen van haar lichaam gingen rotten, moest hij zorgen dat hij ervan af kwam. Hij stopte het lichaam in koffers, maar werd gepakt toen een van de koffers per ongeluk openviel. Sagawa belandde in de cel. Vijf jaar later kwam hij al weer vrij omdat er geknoeid was met onderzoeksrapporten.

Thumbnail

Renée Hartevelt (bron: VICE Media)

De kannibaal doet zijn verhaal tegenover VICE Media.  "Renée was zo mooi. Ik had nog nooit zo'n mooie vrouw gezien", vertelt hij. Omdat ze niet met hem uit wilde, besloot de Japanner haar te vermoorden en op te eten. Hij had alles tot in de puntjes uitgedacht.

Dol op haar rechterbil
"Nadat ik haar had vermoord, wist ik met welk lichaamsdeel ik zou willen beginnen. Ik begon met het eten van haar billen. Haar rechterbil, niet haar linker. Die bil was zo lekker." Hij vervolgt: "Ik vond het heerlijk om in haar te snijden. Toen ik een mes in haar zette, zag ik een gele substantie. Later hoorde ik dat dat vet was."

De kannibaal vertelt in het interview verder wat zijn favoriete lichaamsdelen zijn. "Ik was dol op haar dij. Delen ervan bewaarde ik in mijn koelkast."

Let op: gruwelijke beelden
Hoe hij tot deze gruwelijke daad kon komen, weet hij niet zo goed. "Waarschijnlijk kom ik van een planeet vol kannibalen. En ben ik de enige in mijn soort."

Bekijk hier het hele interview. Let op: de beelden kunnen als gruwelijk worden ervaren.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore