Opmerkelijk

Hetero vraagt homovriend mee naar schoolgala: wil je mijn date zijn?

24 april 2015 13:42 Aangepast: 24 april 2015 15:19
Beeld © Twitter.com/AnthonyseXc

De 17-jarige homoseksuele Anthony Martinez uit Las Vegas helpt altijd mee met het plannen van schoolgala's. Maar hij werd nooit door een andere jongen gevraagd als date. Zijn beste - heteroseksuele - vriend, bracht daar op een geweldige manier verandering in.

Op Twitter deelt Anthony hoe blij hij is met het onverwachte verzoek. Zijn beste vriend Jacob Lescenki pakte flink uit. Hij maakte een spanddoek met de tekst: 'Jij bent ontzettend homo, ik ben ontzettend hetero. Maar jij bent als mijn broer, dus wil je mijn date zijn?'.

Jacob kwam op het idee door een tweet van zijn beste vriend. "Op een avond zag ik dat Anthony tweette dat hij graag een mannelijke date wilde. Toen bedacht ik het spandoek, vroeg een vriendin om mee te helpen en liet het Anthony de volgende dag zien. Het was een gigantische verrassing voor iedereen, vooral voor Anthony!", zegt Jacob tegen New Now Next.

'Bedankt Jacob'
Anthony vindt de actie van Jacob hartverwarmend. "Hij is mijn beste vriend en een echte man, als je ziet dat hij het lef heeft om mijn droom te verwezenlijken. Ik help altijd met het organiseren en word nooit gevraagd. Ik had niemand beters kunnen bedenken", schrijft Anthony op Tumblr. "Bedankt Jacob, ik kan niet wachten tot het zover is."

De foto met het spandoek gaat intussen heel internet over. De zogenaamde 'promposal' wordt gezien als hét voorbeeld van echte vriendschap. 

RTL Nieuws
`