Opmerkelijk

Dit filmpje helpt miljoenen mensen in slaap

05 mei 2015 05:45 Aangepast: 05 mei 2015 10:37
Beeld © Youtube / Johnnie Lawson

Echt spannend is het niet, het filmpje van deze waterval. Ruim acht uur lang kijk je naar hetzelfde scenario. Toch is het een hit op Youtube, want miljoenen mensen gebruiken het filmpje om mee in slaap te vallen.

Het filmpje met het rustgevende geluid van stromend water en vogeltjes van Johnnie Lawson is inmiddels al ruim 6 miljoen keer bekeken. Het materiaal wordt tegenwoordig zelfs ook gebruikt door verschillende ziekenhuizen in Londen, meldt Telegraph.

ZIE OOK: Nooit meer wakker liggen? Spray jezelf in slaap

Lawson ontdekte de plek tijdens het uitlaten van zijn twee honden. Sindsdien rustte hij er vaak even uit als hij er een lange wandeling met zijn viervoeters op had zitten.

Opname in de lente
Lawson nam in alle seizoenen een kijkje bij de waterval en besloot dat laat in de lente het beste moment zou zijn voor een opname. "De bladeren hebben dan een mooie, groene kleur en het licht is prachtig", vertelt hij. De opname duurt ruim acht uur, zodat mensen het geluid de hele nacht aan kunnen laten staan als ze de film gebruiken om bij in slaap te vallen.

Onder het filmpje hebben veel mensen gereageerd dat de waterval hen heeft geholpen bij ziektes, angsten en depressies. De magische waterval ligt overigens in de rivier Bonet in het Ierse County Leitrim.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`