Opmerkelijk

Bizarre vondst: levende jongen gevonden in koffer

08 mei 2015 15:21 Aangepast: 08 mei 2015 15:42

De Spaanse douane heeft een bizarre vondst gedaan in een koffer: er zat een jochie van acht jaar in.

De koffer hoorde bij een 19-jarige vrouw. Zij wilde de grens oversteken tussen Marokko en Ceuta, een Spaanse enclave in Marokko. Volgens Spaanse media trok de vrouw de aandacht van douanemedewerkers doordat zij zich nogal zenuwachtig gedroeg. Toen de koffer door de scanners ging, werd meteen duidelijk waar haar gespannen gedrag vandaan kwam: in de koffer zat een jongen. Hij bleek afkomstig te zijn uit Ivoorkust. 

ZIE OOK: Douane vindt 100 kilo in container met noten

Toen de jongen bevrijd werd uit zijn benarde positie, vertelde hij hoe hij heette en hoe oud hij was. Het jochie, Abou, heeft waarschijnlijk urenlang in erbarmelijke omstandigheden in de koffer gepropt gezeten, maar mankeerde niets. Het is volgens de douane een wonder dat hij de gebeurtenis heeft overleefd.

Waarschijnlijk wist de vrouw niet dat er een kind in de koffer zat. De Spaanse kinderbescherming heeft zich over de jongen ontfermd. Even later dook de vader van de jongen op, een man uit Ivoorkust. Ook hij probeerde de grens over te steken om een nieuw bestaan in Europa op te bouwen.

Thumbnail

Thumbnail
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore