Opmerkelijk

Lexus: hoverboard uit Back to the Future wordt werkelijkheid

25 juni 2015 11:05 Aangepast: 26 juni 2015 18:02
Beeld © Lexus

Wie droomt er niet van? Net als Marty McFly in Back to the Future 2 door de lucht zoeven op een hoverboard. Autofabrikant Lexus beweert dat het binnenkort kan.

Eerst even terug naar de film: 1989, Back to the Future 2. We zien Michael J. Fox (Marty McFly) op een skateboard zonder wielen met hoge snelheid door de lucht zweven, terwijl hij achterna gezeten wordt door drie belagers, ook op hoverboards. 

Sciencefiction. In 1989 zeker. Maar wie dacht dat het nooit werkelijkheid zou worden, lijkt het mis te hebben. Eerst was er al het project Hendo Hoverboards op Kickstarter en nu claimt autofabrikant Lexus een werkend hoverboard te hebben gemaakt. Een eerste video van de hoverboard van Lexus wordt massaal bekeken.

Hoe het werkt? De hoverboard van Lexus maakt gebruik van supergeleiders en magneten om ongeveer 2,5 cm boven de grond te zweven. Dat betekent dus dat het alleen werkt boven een metalen ondergrond. 

ZIE OOK: Wat voorspelde Back to the Future II goed over 2015?

Te mooi om waar te zijn? Lexus beweert dat het echt is. Maar het is lastig te controleren. In de video is niet te zien dat er iemand op staat. Lexus zegt dat er inmiddels anderhalf jaar aan gewerkt is, maar dat er nog getest wordt en er binnenkort meer filmpjes zullen volgen. 

`