Opmerkelijk

Bang voor kater? Drink perensap voor je borrel!

08 augustus 2015 11:59 Aangepast: 08 augustus 2015 12:10
Archieffoto. Beeld © iStock

Het beste middel tegen een kater is natuurlijk niet drinken, maar Australische wetenschappers claimen dé remedie te hebben ontdekt voor als je toch iets te diep in het glaasje hebt gekeken.

Het wondermiddel dat zij aanraden is het eten van Koreaanse of Aziatische peren, maar dan wel voordat je begint met de vrijdagmiddagborrel, bruiloft of verjaardag. Testpersonen die de peren hadden gegeten konden zich vooral beter concentreren, zegt professor Noakes van de Australische nationale wetenschappelijke raad, die het onderzoek leidde. 

ZIE OOK: Zo houd je het vakantiegevoel langer vast

Volgens haar beïnvloeden de peren de enzymen die de alcohol in het lichaam verwerken, waardoor de alcohol sneller onschadelijk wordt gemaakt of zelfs helemaal niet in het bloed wordt opgenomen. De onderzoekers zagen een vermindering van de giftige stof in het bloed die de veroorzaker zou zijn van katersymptomen, schrijft Quartz. 

De onderzoekster waarschuwt wel dat haar onderzoek nog niet definitief is afgerond en dat het eten van de peren alleen helpt als het vóór het drinkgelag gebeurt.

RTL Nieuws
`