De onderwereld in jouw buurt

Oproep: zie jij criminele inmenging in jouw buurt?

07 november 2019 08:35 Aangepast: 23 december 2019 11:25
Beeld © RTL Nieuws

Ondermijning, als criminelen gebruik maken van de samenleving om hun activiteiten uit te voeren, komt vaak voor. Veel Nederlanders hebben ermee te maken, soms onbewust, maar je kan er ook echt last van hebben. Bijvoorbeeld een ambtenaar met criminele vrienden of het dumpen van drugsafval in het bos achter je huis. Zie jij dat ook in jouw omgeving? Deel dan je verhaal met onze onderzoeksredactie.

Maar het komt ook voor op plekken waar je het niet zo snel zou verwachten. Zo deden wij onderzoek onder voetbalverenigingen. Ruim 70 amateurvoetbalclubs zien signalen van criminaliteit op hun vereniging. Dat varieert van cash geld van dubieuze sponsors tot vrijwilligers die banden hebben met het criminele circuit. Zo komt crimineel geld in de clubkas terecht.

Oproep

Zie jij in jouw buurt ook situaties waar criminelen zich inmengen op een school, op je werk of op andere plaatsen waar je het niet verwacht? Dan horen we graag jouw verhaal. Je kunt ons mailen via onderzoek@rtl.nl of bellen met het nummer 035-6718703. Wij zullen je gegevens altijd vertrouwelijk behandelen. 

Publeaks: voor anonieme tips

RTL Nieuws is aangesloten bij www.publeaks.nl. Dat is een website die bronnen en klokkenluiders in staat stelt om documenten en bestanden anoniem te delen met de pers.

Heb je een belangrijke tip of een verhaal? Dan kun je die hier melden. Alle informatie die wij krijgen via Publeaks wordt volledig anoniem en vertrouwelijk behandeld. De tip krijgen wij binnen zonder dat de naam van de melder te zien is. Ook verloopt de melding via een speciale browser. Je privacy en veiligheid zijn dus gewaarborgd.

Voor een volledige uitleg klik hier. Daar kun je ook je verhaal vertellen en terecht met je tip(s).

Wat gebeurt er met jouw reactie? 

De onderzoeksredactie verzamelt deze verhalen en doet vandaar uit verder onderzoek. Als we overgaan tot publicatie, zullen we eerst weer contact met je opnemen. Natuurlijk worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld. Jouw informatie komt nooit zonder toestemming in een artikel of tv-item. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore