Agenten voeren actie

Minister dreigt actievoerende politiebonden met rechtszaak

28 augustus 2015 17:43 Aangepast: 28 augustus 2015 18:07
Beeld © ANP

De minister van Veiligheid en Justitie eist van de politievakbonden dat ze hun acties afblazen. Zo niet, dan spant Van der Steur een rechtszaak aan. De bonden hebben aangekondigd dat agenten vanaf maandag deurwaarders niet meer begeleiden bij huisbezoeken.

Met deze actie hopen de politiebonden een betere cao af te dwingen. Agenten voeren al maanden actie omdat ze het niet eens kunnen worden met de minister over een nieuwe cao.

Deurwaarders zijn niet blij met de aanstaande acties van de politie, aldus Wilbert van de Donk van branchevereniging KBvG. "Als wij ergens naar binnen moeten en de deur wordt niet opengedaan, dan hebben wij gewoon de politie nodig, sterker nog: het is verplicht."

Schade
Van de Donk snapt dat de politie actie voert, maar benadrukt ook dat hun werk vertraging oploopt en dat dat schade veroorzaakt voor verhuurders en schuldeisers. "De politie wil dit weken vol gaan houden." De branchevereniging staat achter de minister. 

De politiebonden voeren actie omdat ze de voorgestelde loonsverhoging, volgens het kabinet ruim 5 procent, niet accepteren. In de verhoging zit volgens de bonden geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`