Nederland

Seksrel met minderjarige meisjes in Limburg

08 september 2015 10:05
Beeld © ANP

Drie verdachten moeten voor de rechter komen op verdenking van het afpersen van een man uit Helmond die was gelokt voor seks met twee minderjarige meisjes.

De Helmonder werd in een woning in Roermond gedwongen 4000 euro te betalen omdat hij daar seks wilde met twee meisjes van 13 en 14 jaar.

Ivo van den Bergh, advocaat van een 41-jarige man uit Roermond in wiens huis zich dit eind vorig jaar afspeelde, bevestigt berichtgeving in de Telegraaf. Na een tip arresteerde de politie in juli behalve de Roermondenaar ook een 33-jarige vrouw uit Hoensbroek en een 32-jarige man uit Heerlen.

Seks voor 300 euro
De Helmonder had volgens Van den Bergh via Marktplaats seks gevraagd met een jonge vrouw. Het drietal kwam met hem overeen dat hij voor 300 euro seks kon hebben met de twee jonge meisjes uit Heerlen.

De man kleedde zich uit op de badkamer, maar werd daar zonder dat hij het wist gefotografeerd in de nabijheid van een meisje. Daarna werd hij gedwongen tot betaling van 80000 euro. Omdat hij zoveel geld niet had, gingen de drie akkoord met de helft, na alvast 400 euro uit zijn portemonnee gehaald te hebben.

Invallen
Toen de politie daarvan maanden later lucht kreeg, volgden invallen in de woningen van de verdachten.

Volgens Van den Bergh wilde zijn cliënt de Helmonder bij de politie aangeven na hem in de val gelokt te hebben met de twee meisjes. De anderen eisten plotseling geld, zegt de advocaat.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore