Nederland

Krant maakt excuses voor plaatsen interview met homo's

14 september 2015 12:01 Aangepast: 14 september 2015 15:57
Het jonge stel uit Goeree-Overflakkee Beeld © Sam Fish

Een lokaal krantje in het streng gereformeerde Goeree-Overflakkee heeft excuses gemaakt voor een interview waarin twee homoseksuele jongens aan het woord komen. Zo'n artikel zou 'niet stroken met de grondslag van Eilanden-Nieuws'.

In een serie van verhalen over twintigers op Goeree-Overflakkee werd door Eilanden-Nieuws een interview gepubliceerd met twee jonge homo's. Dat viel kennelijk zo slecht bij de gereformeerde lezers dat de hoofdredactie excuses aanbiedt.

"Hiermee is te veel een podium geboden aan een levensgevoel en -wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die ook niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws", schrijft Adri van der Laan in de nieuwste editie van Eilanden-Nieuws.

Negatief commentaar
In het bewuste interview sprak Eilanden-Nieuws met een 20-jarige inwoner van Goeree-Overflakkee en zijn 19-jarige vriend. De christelijk opgevoede 'eilander' vertelde daarin dat hij zijn coming-out erg lastig vond. "Flakkee is al een hechte gemeenschap, maar een kerkgemeenschap is nog hechter. Gelukkig heb ik nooit negatief commentaar gehad op mijn coming-out. Mensen hadden het niet verwacht, maar ze zijn alleen maar positief."

Zijn vriend voegde daar nog aan toe dat bewoners van Flakkee juist 'steeds normaler' omgaan met homoseksualiteit. "Mensen durven alleen niets te vragen. Maar goed, ik heb liever dat ze niets zeggen dan dat ze vervelende dingen gaan roepen." Het jonge stel noemde het ten slotte 'wel lastig' dat ze nooit kunnen zoenen in het openbaar of hand in hand lopen. "Want heterostellen kunnen dat wel. Maar we zijn gelukkig samen, dus so be it."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`