Nederland

Goeree-Overflakkee verbaasd over ophef: 'Interview met homo's hoort niet'

15 september 2015 12:11 Aangepast: 15 september 2015 14:52
Het geïnterviewde stel Beeld © Sam Fish

Wie denkt dat ze op het streng gereformeerde Goeree-Overflakkee spijt hebben van de excuses voor het interview met twee homoseksuele jongens, heeft het mooi mis. Een van de grootste kerken van het eiland doet er juist nog een schepje bovenop.

Eilanden-Nieuws, een huis-aan-huisblad in Goeree-Overflakkee, bood gisteren excuses aan voor een interview waarin twee homoseksuele jongens (19 en 20) aan het woord kwamen. De publicatie zou 'niet stroken met de grondslag van Eilanden-Nieuws', schreef de hoofdredacteur.

Thumbnail

Het 'mea culpa' leidde tot een golf van verontwaardiging in het hele land, maar op Goeree-Overflakkee snappen ze daar helemaal niets van. "Vrijheid houdt ook in dat wij iets anders mogen vinden dan de goegemeente", stelt dominee Jan Willem van Estrik in de PZC. "Het boek is het boek. En daarin staat dat een man niet naast een man mag liggen."

Inwoners van de Zuid-Hollandse gemeente die 'worstelen met homoseksuele gevoelens' kunnen bij zijn kerk terecht voor hulp, zegt Van Estrik in de Zeeuwse krant.

Wereld vol zonden
Dominee Klaas Jelle Kaptein biedt eenzelfde 'helpende hand'. "Het zijn diepe en intense vragen, waarvoor wij pastorale zorg bieden", zegt hij. "Het is namelijk simpel: als je de Bijbel als norm hanteert, kunnen mensen van hetzelfde geslacht geen relatie aanknopen." De predikant is stellig: "We leven niet meer in het paradijs. De wereld zit vol zonden, zeker op seksueel gebied. Dat is moeilijk en pijnlijk, maar daar kunnen we tegen vechten."

In het bewuste interview sprak Eilanden-Nieuws met een 20-jarige eilander en zijn 19-jarige vriend. Daarin vertelde de eilander nog dat hij nooit negatief commentaar kreeg op zijn coming-out. "Ze zijn alleen maar positief."

Meer op rtlnieuws.nl:
Krant maakt excuses voor plaatsen interview met homo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore