Mol bij Nationale Recherche

Rechtszaak tegen 'politiemol' Mark M. zeker zeven maanden uitgesteld

09 mei 2017 12:48 Aangepast: 09 mei 2017 13:19
Rechtbanktekening van 'politiemol' Mark M.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen 'politiemol' Mark M. is uitgesteld. De rechter heeft de zaak aangehouden op verzoek van de verdediging van M. Die wil nog een aantal getuigen horen.

Onder de getuigen die nog moeten worden gehoord, is ook de vriendin van M. Verwacht wordt dat de zaak in december of januari verder gaat. Daarover moet de rechter nog beslissen. Vanmiddag gaat de rechtbank wel alvast het huidige dossier bespreken.

Voormalig agent M. (30) wordt ervan verdacht enorme hoeveelheden vertrouwelijke informatie uit het systeem van de politie te hebben doorverkocht aan criminelen. De man uit Weert wordt daarom verdacht van corruptie, computervredebreuk, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Vertrouwelijke documenten gekopieerd

M. zou vanaf 2011 jarenlang in totaal zo'n 28.000 keer onbevoegd hebben gezocht naar gevoelige informatie en duizenden vertrouwelijke documenten hebben gekopieerd.

ZIE OOK: Politiemol Mark M. ontmaskerd: dure auto's, horloges en luxe vakanties

Hij liet eind vorig jaar weten hoe de zaak zijn leven heeft geruïneerd. "Alles is me afgenomen. Ik kan geen werk vinden en mag Nederland niet uit. Mijn leven is tot een hel gemaakt", zei hij toen.

Schoonouders in Oekraïne

M. kon zijn proces in vrijheid afwachten, maar hij mocht het land niet verlaten. Zijn paspoort was ingenomen. Dat was een van de voorwaarden van het Openbaar Ministerie om de voorlopige hechtenis op te heffen. M. wilde graag zijn schoonouders in Oekraïne bezoeken, maar dat is hem verboden.

Voor de behandeling van de zaak waren vier dagen uitgetrokken. De feiten zouden vandaag aan bod zijn gekomen, morgen zou de strafeis worden geformuleerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore