Gezin

Riejanne heeft een relatie met twee mannen: 'Doordeweeks slaap ik bij Bas, in het weekend bij Ad'

09 mei 2017 17:37 Aangepast: 10 mei 2017 10:48
Riejanne met haar relaties

Waar de meeste mensen een relatie hebben met maar één persoon, zijn er genoeg mensen die graag met meer een relatie onderhouden. Zo ook Riejanne die een relatie heeft met twee mannen en ook met hen samenwoont.

Riejanne van de Biezen-Bosch heeft al 12 jaar een relatie met Bas. Zes jaar geleden kregen ze Ad 'erbij'. "Wij kennen Ad van de swingersclub," vertelt Riejanne aan EditieNL. Ad en Riejanne groeiden naar elkaar toe. Dat leidde uiteindelijk tot de huidige driehoeksrelatie.

Ad en Bas geen relatie

Ongeveer 5 procent van de Nederlanders heeft een non-monogame relatie. Een polyamoreuze relatie is een relatie met meerdere mensen. Dit kan verschillende vormen hebben: een driehoeksrelatie met elkaar of één persoon heeft een relatie met twee mensen. Riejanne hoort tot dus tot die laatste categorie. 

Niet met z'n drieën in bed

Toen Ad bij Riejanne en Bas kwam wonen, woonden ze ook nog met hun kinderen samen in Den Bosch. "Toen zijn we op zoek gegaan naar een ander huis voor ons drieen." Dat hebben ze uiteindelijk gevonden.  

Hoe werkt zo'n relatie? Slapen ze met z'n drieën in hetzelfde bed? "Nee, ik slaap alleen met Ad en alleen met Bas." De mannen slapen zelfs niet in hetzelfde bed. In de slaapkamer van Riejanne staan twee bedden. Door de week slaapt zij met haar man Bas in het ene bed en in het weekend ligt ze bij Ad in het andere bed. 

Positieve reacties

De omgeving reageert vanaf het begin goed op de driehoeksverhouding van Riejanne. Sterker nog: Riejanne is niet de eerste in haar familie in een polyamoreuze relatie. "Die keken er dus niet van op. Mijn man Bas had vroeger ook een vriendin naast mij, dus we zijn er al aardig mee bekend."

Riejanne, Bas en Ad hebben geluk, want er wordt niet altijd goed gereageerd op polyamoreuze relaties. Riejanne vertelt dat er besloten Facebookgroepen zijn voor mensen die in een polyamoreuze relatie zitten. "De mensen daar kunnen het vaak niet openbaar maken, uit angst voor hun baan of familie."

Makkelijker met mannen

Ad en Bas zijn nooit jaloers, zegt Riejanne. Volgens haar is een relatie met twee mannen makkelijker dan twee vrouwen. "Mannen hebben niet snel de neiging elkaar te moeten aftroeven, iets wat veel vrouwen wel hebben. Mijn man had eerder een relatie met een vrouw erbij, waarin zij deed dingen die ik niet deed, waardoor het een soort wedstrijdje werd. Dat is bij mannen is niet."

Leonie Linssen is relatiedeskundige op het gebied van driehoeksverhoudingen. Ze heeft zelf ook een driehoeksrelatie. "Jaloezie kan een valkuil zijn. Het is daarom belangrijk om vooral eerlijk en open tegenover elkaar te zijn. Je moet vanuit jezelf praten. Eerlijkheid en communicatie zijn essentieel bij een polyamoreuze relatie."

Rijden met de motor

Riejanne, Ad en Bas vinden het niet moeilijk om een relatie met elkaar te hebben. "In het begin was het even wennen, maar wanneer je bent geautomatiseerd, gaat het al gemakkelijker," vertelt Riejanne.

"We gaan deze vakantie met z’n drieën naar Marbella. En we hebben allemaal een passie voor motorrijden, dus dat doen we vaak in het weekend."

Is drie genoeg? Of is er nog ruimte voor een vierde? "Als het aan mij ligt wel. Maar er moet wel echt een klik zijn tussen ons allemaal, dat is het allerbelangrijkste."

Bekijk de video hier:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore