Asielzoekers in Nederland

Vicepremier: Asielzoekers moeten van elkaar en spullen afblijven

25 september 2015 16:11 Aangepast: 25 september 2015 17:55
Beeld © ANP

"Uiteindelijk kun je dit alleen maar goed doen met een warm hart en een koel hoofd", zei vicepremier Asscher na afloop van de ministerraad over de vluchtelingenopvang. Hij vindt dat Nederland er op een 'indrukwekkende manier' mee omgaat.

Eerder deze week bezocht Asscher de sporthal in Rotterdam waar ruim 200 vluchtelingen worden opgevangen. "Ik vond het belangrijk om ook de kant van de omwonenden te horen. Uiteindelijk kun je dit alleen maar goed doen met een warm hart en een koel hoofd", zei Asscher.

'Blijf van elkaar af'
"Een warm hart dat past bij de manier waarop Nederland altijd is omgaan met mensen die hier op de vlucht naartoe zijn gekomen. Maar ook een koel hoofd, omdat je het in goede banen moet leiden. Dat mensen die hier blijven ook integreren, de taal leren en aan het werk gaan."

Hij was minder positief over de massale vechtpartij tussen asielzoekers in het azc Overberg. Asscher noemt het niet acceptabel. "Je hebt wel van elkaar af te blijven en ook van de spullen", zei hij daarover. Dat soort incidenten dragen volgens hem niet bij aan het begrip voor de opvang van asielzoekers. Asscher begrijpt dan ook dat mensen zich zorgen maken over de komst van vluchtelingen.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore