Asielzoekers in Nederland

COC: Homoseksuele asielzoekers apart opvangen

29 september 2015 15:20 Aangepast: 29 september 2015 15:21
Vluchtelingen in de Jaarbeurs. Beeld © ANP

Vanuit de asielzoekerscentra in Nederland komen regelmatig meldingen van agressie en geweld tegen homoseksuele asielzoekers. Daarom zou er aparte opvang voor die mensen moeten komen.

Daarvoor pleit COC Nederland, de vereniging tot integratie van homoseksualiteit. "Asielzoekers die zelf naar een aparte opvang willen, moeten die mogelijkheid krijgen. We hebben onderzoek gedaan over een aantal jaren. Met een zekere regelmaat horen we dat zaken niet goed gaan. Het gaat van schelden tot geweld", zegt een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

De vraag om een aparte opvang komt van asielzoekers zelf, zegt het COC. "Wij ondersteunen dat."

Vooroordelen
Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers worden in Nederland vaak slecht behandeld, zo bleek in 2013 al uit een rapport. Daaruit bleek dat LHBT'ers vanaf het moment dat ze in Nederland binnenkomen tot aan het eind van hun asielprocedure, regelmatig geconfronteerd worden met vooroordelen, discriminatie en geweld.

Vanochtend pleitte de Nederlandse Politie Bond er al voor om vluchtelingen in ons land moeten worden gescheiden op basis van religie en etniciteit. Op die manier moeten vechtpartijen in azc's voorkomen worden.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Verdeel vluchtelingen op basis van religie'

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore