Nederland

Parkinsonpatiënt aangezien voor terrorist vanwege deze schoen: 'Dit is bespottelijk!'

30 september 2015 12:25 Aangepast: 30 september 2015 18:28
Peter Schaap werd als crimineel aangezien vanwege zijn schoenen

Peter Schaap (49) heeft parkinson en draagt vanwege zijn ziekte speciale schoenen. Een buspassagier vond de schoenen verdacht en belde de politie. "Ik werd de bus uitgehaald en als terrorist aangezien. Bespottelijk", vertelt Peter.

Thumbnail

Hij had ze nog geen vijf uur aan. Zijn nieuwe hulpschoenen die het lopen makkelijker moeten maken. Peter Schaap uit Heiloo heeft al 15 jaar de ziekte van Parkinson. Hij is volledig afgekeurd en lopen wordt steeds moeilijker. Mooi is anders, maar de speciale schoenen helpen enorm. 

Sensoren
"Ik had de schoenen net opgehaald in het Radboud in Nijmegen", vertelt Peter. "Op de schoenen zitten sensoren waardoor ik een rechte laserlijn aanmaak als de schoenen de grond raken. "Het helpt me enorm." De schoenen zien er een beetje vreemd uit, geeft Peter toe. "Er zitten lasers en batterijen op de punt."

Maar dat Peter vijf uur na de aanschaf al door twee agenten werd aangehouden omdat hij als terrorist werd aangezien, had hij nooit voor mogelijk gehouden. "Ik zat in de bus in Utrecht en was onderweg naar mijn zus. De bus had allang weg moeten rijden, maar bleef maar stilstaan. Ik begon me al te ergeren."

Toegelopen
Opeens kwam er een beveiliger naar Peter toegelopen. Hij werd verzocht om uit de bus te stappen. Twee agenten buiten wachtten hem op. "Ik schoot totaal in de stress. Daardoor begon ik nog harder te beven en trillen." De agenten vertelden Peter dat iemand in de bus de politie had gebeld omdat zijn schoenen verdacht waren. "Ik schrok me rot. Gelukkig zagen de agenten al snel in dat ik de schoenen nodig heb voor mijn ziekte."

Een half uur lang duurde de consternatie. Uiteindelijk vertrok de bus. Wat Peter vooral boos maakt: "Er is nooit iemand naar me toegekomen. Ik heb geen excuses gekregen van de persoon die de politie had gebeld. Wat een malloot."

Absurd
Peter snapt ook niet dat iemand de schoenen verdacht vindt. "Dat iemand hiervoor de politie belt, is echt absurd. Als ik kwaad in de zin had, zou ik er toch nooit zo mee showen?" Volgens Peter slaan sommige mensen door. "Waarom vragen mensen niet gewoon aan me waarom ik zulke schoenen draag. Ik snap dat niet."

Of hij de schoenen aanhoudt? "Tuurlijk. Ik heb ze hard nodig. Ik laat me niet tegenhouden door een gek." Peter heeft nog melding gemaakt bij de politie over de gebeurtenis. "Maar de politie doet er niets mee. Jammer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`