Onrust in Oranje om asielzoekers

Woedende inwoners Oranje blokkeren weg naar asielzoekerscentrum

06 oktober 2015 22:35 Aangepast: 06 oktober 2015 22:57
Beeld © ANP

Woedende inwoners van het Drentse dorpje Oranje blokkeren op dit moment de weg naar het asielzoekerscentrum. Het is de bedoeling dat er daar vanavond nog drie- tot vierhonderd nieuwe asielzoekers aankomen.

Maar als aan het de woedende inwoners van het dorp ligt, komen die asielzoekers niet binnen. Er zijn op verschillende wegen blokkades opgeworpen door de dorpsbewoners. Taxi's met daarin asielzoekers worden tegengehouden. 

De Mobiele Eenheid en de politie is uitgerukt, meldt een politiewoordvoerder aan RTL Nieuws. Het gaat volgens hem om zo'n 140 inwoners, dat is zo'n beetje het volledig dorp. De politie heeft nog geen aanhoudingen gedaan. 

Auto Dijkhoff belaagd 
Het is onrustig in het dorp sinds dat staatssecretaris Klaas Dijkhoff (asielzaken) het besluit voor de extra opvang heeft toegelicht aan de bewoners.  Na afloop van de bijeenkomst werd de auto van de staatssecretaris belaagd. Een vrouw raakte gewond toen ze voor de auto van Dijkhoff werd weggetrokken.  

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad van de Drentse plaats dat er maximaal zevenhonderd asielzoekers zouden opgevangen mogen worden in vakantiepark Speelstad Oranje. Daar komen nu zevenhonderd vluchtelingen bij. In het dorp zelf wonen circa 150 mensen.

Meer op rtlnieuws.nl:

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore