Onrust in Oranje om asielzoekers

Blokkades Oranje opgeheven, bussen komen aan

07 oktober 2015 02:24 Aangepast: 07 oktober 2015 06:46
Beeld © ANP

De bussen met asielzoekers die de opvanglocatie in het Drentse dorp Oranje gisteravond probeerden te bereiken, zijn in de loop van de nacht alsnog aangekomen.

Inwoners van Oranje hadden wegen geblokkeerd. Die blokkades zijn opgeheven, waarna twee bussen naar het vakantiepark konden rijden waar de vluchtelingen onderdak krijgen. Het is niet duidelijk waar de vluchtelingen vandaan komen.

Politiebegeleiding
De bussen reden onder politiebeleiding door Oranje, maar de sfeer was er toen rustig. Veel mensen die wegen hadden geblokkeerd, waren inmiddels al naar huis gegaan. De bussen hebben een tijd op een plek buiten Oranje gewacht.

De bewoners zijn boos over de honderden extra asielzoekers die in het dorp worden opgevangen. Na overleg met de politie zeiden ze dat de vluchtelingen welkom waren, maar de bussen mochten toen het dorp niet in. Later werd daar dus alsnog toestemming voor gegeven. Burgemeester Ton Baas van Midden-Drenthe had toen met de inwoners gesproken.

Staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie was naar Oranje gegaan om toe te lichten waarom hij wil dat er extra asielzoekers worden opgevangen. Toen hij wilde vertrekken, probeerden de boze inwoners dat te voorkomen.

Meer op rtlnieuws.nl:

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`