Nederland

Exclusieve Audi gestolen in Amsterdam, uitgebrand teruggevonden

15 oktober 2015 11:10 Aangepast: 15 oktober 2015 11:58

Een zeer exclusieve Audi RS6 DTM ter waarde van 400.000 euro is vannacht gestolen bij een gewapende overval in Amsterdam. De auto werd gebruikt bij filmopnamen. Later die nacht is de Audi uitgebrand teruggevonden.

De Audi is uniek, het is de enige Audi RS6 DTM in Nederland. De auto heeft gouden turbo’s, levert 1000 pk en heeft meegedaan aan de exclusieve Gumball 3000 Rally. 

Filmopnamen
Een filmploeg was gisteravond filmopnamen aan het maken bij een tankstation aan de IJburglaan in Amsterdam-Oost. Rond 23:00 uur stopte daar een busje. Twee mannen met een pistool dwongen de eigenaar van de Audi uit te stappen. Daarbij werd ook geschoten. Er vielen geen gewonden.

De overvallers staken hun busje in brand en gingen ervandoor met de Audi in de richting van de A10 en de Zeeburgertunnel.

De Audi werd later die nacht uitgebrand teruggevonden. Volgens de Amsterdamse zender AT5 is de auto teruggevonden in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam Nieuw-West. De politie zoekt getuigen.

De eigenaar van de auto zegt tegen AT5 dat de auto 400.000 euro waard is. "We waren dat filmpje aan het maken, om de auto daarna in de verkoop te doen." De auto is verzekerd.

RTL Nieuws
`