Sport

Tom Brady: Coca-Cola is vergif voor kinderen

15 oktober 2015 20:57 Aangepast: 19 oktober 2015 18:26

Tom Brady staat niet bepaald bekend om zijn genuanceerde uitspraken en ook nu heeft de quarterback van de New England Patriots van zich laten horen. In een interview met radiozender WEEI zegt de American footballer dat Coca-Cola vergif is en dat geglazuurde cornflakes niet in aanmerking komen voor de titel 'eten'.

"Je denkt dat je er goed aan doet door een glaasje cola te drinken. Waarom? Omdat je dat wordt ingeprent via reclames. Maar als je mij vraagt of je als mens Coca-Cola hoort te drinken om in leven te blijven, zeg ik 'nee'. Ik kan ook niet begrijpen dat ze dat spul aan kinderen mogen verkopen. Het is puur vergif", bromt Brady.

Ook van geglazuurde cornflakes gaan Brady's haren steil overeind staan. "Wij worden voortdurend voorgelogen door bedrijven. Maar hé, dit is Amerika. We geloven er heilig in dat Frosted Flakes gezond eten is. En dan vindt iedereen het gek dat we aan de lopende band met zieke mensen te maken hebben."

Zowel Coca-Cola als Kellogg heeft al laten weten het niet eens te zijn met de uitlatingen van een van Amerika's grootste sporthelden.

ANP
`