Nederland

Provincies krijgen opvang 2000 extra vluchtelingen niet rond

19 oktober 2015 12:42 Aangepast: 19 oktober 2015 14:58
Opvang voor asielzoekers in Dordrecht Beeld © ANP

Minister Plasterk heeft afgelopen week alle provincies gevraagd of ze 2000 tot 2500 extra asielzoekers kunnen opvangen. Volgens een woordvoerder van de provincie Flevoland is het verzoek 'te kort dag'.

De provincies zouden vandaag met een inventarisatie moeten komen van de mogelijkheden om de vluchtelingen op te vangen. De woordvoerder van Flevoland geeft aan dat die provincie daar vandaag nog geen gehoor aan kan geven.

Ook andere provincies laten weten dat het vandaag nog niet gaat lukken. "We hebben de vraag uitgezet bij gemeenten, maar het moet zorgvuldig gebeuren. Draagvlak is erg belangrijk als het gaat om dit onderwerp", laat Gelderland weten. Ook Utrecht is nog druk met inventariseren.

Provincies krijgen meer tijd
De minister laat in een reactie weten dat het geen probleem is dat de provincies nog geen lijst kunnen inleveren. Plasterk zegt begrip te hebben dat er meer tijd nodig is.

Het gaat om locaties voor noodopvang, niet om blijvende asielzoekercentra. De noodopvang is volgens de brief met het verzoek in ieder geval tot en met 2016 nodig.

Meer op RTLNieuws.nl

`