Asielzoekers in Nederland

Vluchtelingen Heumensoord vervelen zich

03 november 2015 10:05 Aangepast: 03 november 2015 10:41
Beeld © ANP

De vluchtelingen in de grootste opvanglocatie van het land, kamp Heumensoord bij Nijmegen, willen wat te doen hebben.

"Er is voor de vluchtelingen niet veel te beleven. Ze vervelen zich", zegt coördinator Noud Dirks van welzijnsorganisatie Inter-Lokaal tegen De Gelderlander. Bewoners van het kamp konden zich vorige week inschrijven voor activiteiten. Het ging bijvoorbeeld om een cursus 'oriëntatie op Nederland', een fitnesstraining of een workshop tekenen. 
 
Inschrijving stopgezet
Er bleek een grote behoeften aan dit soort activiteiten. Die behoefte was zelfs zo groot dat de inschrijving volgens de krant stopgezet moet worden. "Vrijwilligers werden overspoeld door vluchtelingen die zich wilden aanmelden", meldt Dirks. 
 
Vandaag wordt besloten hoe de inschrijving georganiseerd moet worden: "We moeten nu eerst een systeem verzinnen waarbij iedereen gelijke kansen krijgt. In eerste instantie beperken we de deelname tot maximaal één keer per week per persoon," zegt Dirks. 
 
Eerder protesteerden vluchtelingen van kamp Heumensoord tegen de volgens hen erbarmelijke omstandigheden in de Nijmeegse noodopvang. De vluchtelingen vinden de tenten waarin ze opgevangen worden te koud en ze klagen over de kwaliteit van het eten

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore