Aanslag Russisch passagiersvliegtuig

Geen negatief reisadvies voor Sharm al-Sheikh

04 november 2015 21:40 Aangepast: 05 november 2015 11:58
Toeristen in Sharm al-Sheikh. Beeld © AFP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft nog geen negatief reisadvies voor Egypte. Wel zijn er volgens de site van het ministerie zorgen over de veiligheidssituatie in de badplaats Sharm al-Sheikh. Nederlanders die al ter plaatse zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisorganisatie.

Er staan momenteel 408 Nederlanders geregistreerd in Sharm al-Sheikh, volgens het ministerie. Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen tot zondag niet van en naar de Egyptische badplaats. Ook wordt niet gevlogen boven het noorden van de Sinaï.

Neergestort door bom
Britse autoriteiten melden vandaag dat het toestel met Russische toeristen mogelijk is neergestort door een explosief. Ze stuurden experts om de veiligheid van het vliegveld in Sharm al-Sheikh te analyseren. Het verongelukte toestel steeg daar op. 

Ook bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen dat het vliegtuig waarschijnlijk is neergestort doordat een bom aan boord van de Airbus ontplofte. De Egyptische tak van IS beweert achter de vermoedelijke aanslag te zitten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore