Aanslag Russisch passagiersvliegtuig

TUI brengt geen toeristen meer naar Sharm al-Sheikh

06 november 2015 00:26 Aangepast: 06 november 2015 01:26
Archieffoto. Beeld © AFP

Reisorganisaties TUI en Neckermann Reizen brengt geen Nederlandse toeristen meer naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. Wie geboekt bij TUI heeft kan zijn geld terugkrijgen of vakantie vieren op een andere bestemming.

Ook kunnen toeristen ervoor kiezen op een ander moment alsnog naar het Egyptische resort te vliegen, vertelt een woordvoerder van TUI. Klanten van Neckermann zijn allemaal al omgeboekt naar een andere bestemming.

TUI had op 8 en 10 november vluchten naar Sharm al-Sheikh gepland staan. Die toestellen vliegen nu leeg die kant op, om zo wel toeristen terug te kunnen vliegen.  De reisorganisatie heeft momenteel zo'n 200 toeristen in de plaats zitten.  

Vliegtuigcrash
De actie van de reisorganisatie heeft alles te maken met de onduidelijkheid over de vliegtuigcrash afgelopen zaterdag. Britse en Amerikaanse veiligheidsdiensten houden er rekening mee dat het vliegtuig, met aan boord 224 Russen, ontplofte door een bomaanslag. 

Eerder vanavond maakten verschillende luchtvaartmaatschappijen al bekend dat ze alleen nog terugvliegen zonder ruimbagage.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore