Nederland

Verrassing bij de kassa: onbekende vrouw betaalt kleding voor meisje

17 mei 2017 10:52 Aangepast: 17 mei 2017 14:02
Lara en de vrouw die haar kleding betaalde. Beeld © Facebook

Een hartverwarmend gebaar van een onbekende vrouw in de H&M in Zaandam. Cindy Lukken en haar dochter Lara werden tijdens het winkelen aangesproken door een vrouw die vroeg of ze een jumpsuit mocht betalen die Lara net had gepast. "Ik was helemaal verbaasd en wist niet wat ik moest zeggen", vertelt Cindy.

Cindy was gisteren met Lara (11) op zoek naar een nieuwe bikini voor het meisje, maar Lara wilde nog twee jumpsuits passen. Toen ze vol trots het pashokje uitliep, keek volgens Cindy een 'lieve dame' mee, zegt ze tegen RTL Nieuws. Lara vroeg of ze allebei de jumpsuits mocht hebben. Omdat Cindy dat niet kon betalen, vroeg ze haar dochter er eentje te kiezen.

'Rare vraag'

Daarop werd Cindy aangesproken door de vrouw die naast haar stond en meekeek hoe Lara de kleding paste. "De vrouw vroeg of ze mij een rare vraag mocht stellen en ik zei ja", schrijft Cindy op Facebook. "Vind je het erg als ik dat setje koop voor je dochter? Want ik vind het zo mooi staan."

Cindy was verbaasd door het gulle aanbod en stemde in. Even later kwam de vrouw met het tasje en de net gekochte kleding voor Lara naar hen toegelopen en overhandigde het meisje haar nieuwe kleren. Lara en Cindy waren blij verrast en Cindy maakte een foto van de vrouw en haar dochter.

20.000 likes

Pas later bedachten Cindy en haar dochter dat ze eigenlijk de naam van de vrouw hadden moeten vragen. Om alsnog met haar in contact te komen, plaatste Cindy een oproep op Facebook, waarin ze schreef: "Ik ken weinig mensen zoals haar en zou dolgraag met haar in contact komen."

De post werd duizenden keren geliket en gedeeld. Inmiddels is de gulle geefster gevonden. Haar naam is Faika en ze woont in Zaandam. Ze heeft zelf geen Facebook, maar werd platgebeld door vrienden en bekenden die haar op de foto herkenden.

'Wilde haar gewoon gelukkig maken'

Faika had niet verwacht dat haar actie zo veel los zou maken. "Ik ken het gevoel dat je soms niet genoeg geld hebt om iets voor je kind te kopen", vertelt ze aan RTL Nieuws. "Ik merkte dat dat nu bij deze moeder speelde en wilde dat voor haar oplossen. Ik deed het ook vanuit mijn geloof, ik wilde haar gewoon gelukkig maken."

En dat is gelukt, beaamt Cindy. "Het is zo'n ontzettend lieve vrouw, ik ken niemand die zoiets zou doen. We gaan volgende week bij haar langs om haar nogmaals te bedanken."

RTL Nieuws