Nederland

Satudarah slaat terug.... met kerstpakketten voor arme gezinnen

16 december 2015 13:20 Aangepast: 16 december 2015 18:37
Clubleden van Satudarah Dordrecht verloten t-shirts voor het goede doel.

Het is niet de eerste club waar je een kerstpakket van zou verwachten. Toch gaan leden van motorclub Satudarah bij arme gezinnen een kerstpakket bezorgen. "Je mag denken wat je wilt over Satudarah, maar deze mannen hebben ook een hart."

Thumbnail

Rilana en Cherissha Palyama (foto) hebben de kerstpakketten-actie bedacht. Ze zijn het nichtje en dochter van de oprichter van Satudarah-Nederland. "We willen graag iets doen voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Iedereen heeft recht op een mooie kerst", begint Rilana.

Rondkomen
De 36-jarige Rilana uit Tilburg is een alleenstaande moeder van drie kinderen. "Ik heb er hard voor geknokt, maar ik kan gelukkig zelfstandig rondkomen. Maar dat lukt niet iedereen. Voor die mensen wil ik graag wat doen."

Rilana klopte aan bij haar familie: motorclub Satudarah. "Mijn oom was meteen enthousiast over het plan. Hij maar ook heel veel andere Satudarah-leden, houden van kinderen. Ook zij moeten huilen als een kind geen kerst kan vieren vanwege armoede."

"Deze mannen zijn motorrijders, het zijn ook vaders met een hart"

Spullen verzamelen
Satudarah-leden door heel het land hebben de afgelopen tijd zelf spullen verzameld voor de kerstpakketten. "De stoere mannen zijn voor de actie op pad gegaan om spullen te halen voor het kerstpakket. Afbakbroodjes, halalvlees, kip, snoep voor de kinderen, lekkere drank, koekjes: noem het maar op of het zit er in."

Sommige afdelingen van de motorclub hebben zelfs spullen verloot om het doel van Rilana en Cherissha  te ondersteunen. "Deze mannen zijn niet alleen motorrijder, het zijn ook vaders met een hart."

Mensen die in aanmerking willen komen voor zo'n pakket kunnen zich aanmelden via een speciale Facebookpagina. Rilana: "De aanmeldingen stromen binnen. De teller staat nu op zo'n 150. Het blijkt wel weer: de armoede in ons land is schrijnend en Kerstmis is dan dubbel moeilijk."

Ruggengraat
De pakketten worden bij de mensen thuisgebracht. "De Satudarahleden gaan ons helpen met het bezorgen van de pakketten. Zij zijn écht de ruggengraat van onze actie. Zie Satudarah als onze hoofdsponsor."

"Deze mannen willen andere mensen helpen. Ik ben daar heel blij mee"

Tot vrijdag kunnen Satudarahleden van de verschillende chapters hun spullen doneren. "Maar ook andere mensen kunnen spullen geven."  

Blij
Of Rilana bang is voor negatieve reacties omdat de naam van een motorclub aan de actie kleeft? "Er zullen vast mensen kritisch zijn omdat Satudarah hoofdsponsor is. Maar daar sta ik niet bij stil. Deze mannen willen andere mensen helpen. Ik ben daar heel blij en trots op."

RTL Nieuws / Agnes de Goede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`