Nederland

Leraren woest over uitspraken staatssecretaris Sander Dekker

20 mei 2017 11:05 Aangepast: 20 mei 2017 11:14
Sander Dekker tijdens een bijeenkomst met leraren Beeld © ANP

Leraren in het basisonderwijs zijn helemaal klaar met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs. Ze vinden dat hij leraren heeft geschoffeerd en eisen excuses.

Het lerarencollectief 'PO in Actie' heeft een open brief geschreven aan Dekker, die vandaag is geplaatst door het AD. Ze zijn boos over uitspraken die Dekker deed tijdens een debat over problemen in het onderwijs. "Uw minachting en miskenning van het primair onderwijs zijn schokkend en weerbarstig", staat er in de brief.

Erkenning

Bij 'PO in Actie' zijn zo'n 40.000 leraren aangesloten. Ze voeren actie voor betere omstandigheden en beter onderwijs. Ze willen dat Dekker zijn woorden terugneemt. Daarna moet hij de problemen waarmee het basisonderwijs kampt erkennen en door de sector aangedragen oplossingen aanvaarden: meer salaris, minder werkdruk.

Als er geen excuses, een rectificatie van de uitspraken, erkenning van de problemen en erkenning van de aangedragen oplossing komen, zeggen de leraren het vertrouwen in de staatssecretaris op. "De ramp die het lerarentekort met zich mee zal brengen is groter dan u en uw positie."

De brief in het AD: 

Thumbnail

Uitdagingen

Dekker zegt dat hij niet aan de salariseisen tegemoet kan komen tijdens de formatieperiode. "Ik begrijp heel goed dat vakbonden en actiegroepen in deze formatieperiode strijden voor meer salaris. Ik herken me echter niet in het inktzwarte beeld dat zij schetsen van het onderwijs."

"Natuurlijk zie ook ik de uitdagingen waar het onderwijs voor staat. Werkdruk, lerarentekort en kansenongelijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat leraren, schoolleiders en overheid deze uitdagingen samen het hoofd kunnen bieden."

Meer op rtlnieuws.nl:
'Komende jaren honderden leraren te weinig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore