Sport

Ajacied Kenny Tete opgepakt bij vechtpartij

21 december 2015 09:25 Aangepast: 21 december 2015 12:07

Ajax-speler Kenny Tete is onlangs opgepakt omdat hij betrokken was bij een vechtpartij in een coffeeshop in Amsterdam.

Hij moet op woensdag 27 januari voor de politierechter verschijnen omdat hij zich in de nacht van 5 op 6 december heeft verzet bij zijn aanhouding en een agent heeft beledigd. ​Tete speelde gisteren nog mee bij Ajax tegen De Graafschap.

Akkefietje in de stad
De vechtpartij vond plaats na het thuisduel van zijn club tegen sc Heerenveen. Ajax zegt het incident te betreuren en wacht af of de tweevoudig international iets ten laste wordt gelegd.

"Na Ajax tegen Heerenveen was er in de stad een akkefietje waar hij bij betrokken zou zijn geweest'', vertelt een woordvoerder van Ajax. "Dat is op zich al iets waar Ajax niet bepaald op zit te wachten. Wij hebben dat direct met hem besproken en afgehandeld. Wel met een slag om de arm, aangezien er nog een kans was dat het nog moest voorkomen. Pas als dat gebeurt en daar iets uit voortvloeit, kunnen wij handelen naar die situatie."

PSV'ers door het lint
Dit weekend werden ook de PSV-spelers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne opgepakt na een vechtpartij in het uitgaansgebied van Eindhoven. Omstanders hebben een video gemaakt waarop de aanhouding te zien is.

De spelers moesten de nacht op het politiebureau van Eindhoven doorbrengen. Lestienne zou een klap hebben uitgedeeld waarna hij werd opgepakt. Zoet wilde dat voorkomen en werd toen ook aangehouden.

Meer op rtlnieuws.nl:
Ajax-jeugdspeler mag blijven na mishandeling agente

`