Nederland

'Tand uit mond geslagen' bij ontgroening studentencorps Amsterdam

22 mei 2017 08:14 Aangepast: 22 mei 2017 08:45
Het sociëteitsgebouw van A.S.C. in Amsterdam Beeld © ANP

Een aspirant-lid van de Amsterdamse studentenvereniging A.S.C. zou een tand zijn kwijtgeraakt bij een mishandeling door drie ouderejaars. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, meldt NRC.

Volgens de krant waren de verdachten het niet eens met het aanstaande lidmaatschap van de student, dus sloegen ze hem in elkaar op het toilet van het sociëteitsgebouw. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek naar het incident ingesteld, dat plaatsvond op 31 januari.

De politie zegt dat de jongeman sinds het begin van de groentijd 'gedurende een langere periode is gepest en vernederd, dat eindigde in mishandeling'. 

Ouderejaars geschorst

De voorzitter van de vereniging laat NRC weten de aangifte te steunen. De drie ouderejaars zijn geschorst door de vereniging, zolang het justitieel onderzoek en de interne rechtszaak loopt.

Vorige week kondigde het OM Noord-Nederland vervolging aan tegen een lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat wegens mishandeling van een aspirant-lid. Ook enkele leden van de Leidse vereniging Quintus moeten voor de rechter verschijnen. Zij staan terecht voor de vernieling van een homozebrapad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore