Sport

'Kritiek op peperdure bolide van Depay'

27 december 2015 10:34 Aangepast: 27 december 2015 11:40
Zeventig pond boete laat Depay zichtbaar koud Beeld © ANP

Voorlopig maakt Memphis Depay meer tongen los door zijn gedrag buiten de lijnen dan door zijn prestaties op het veld.

Volgens Britse tabloids kwam de 21-jarige aanvaller van Manchester United onlangs in een peperdure Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé aan bij het trainingscomplex in Carrington. The Sunday People schrijft dat de ex-PSV'er nogal opviel in zijn luxe cabriolet van ruim 600.000 euro.

Concentreren op prestaties
Het management en zijn mede-spelers uit de selectie van de zwaar bekritiseerde Louis van Gaal zouden nogal verbaasd gereageerd hebben op de opvallende verschijning. Of de auto ook echt het bezit is van de Oranje-international, is niet bekend.

Thumbnail

Depay kreeg na de verloren competitiewedstrijd tegen Stoke City (2-0) van zaterdag veel kritiek. Door een verkeerd getimede kopbal zorgde hij dat zijn club op 1-0 achterstand kwam. Het management zou hem onlangs sterk geadviseerd hebben om zich te concentreren op zijn prestaties op het veld en niet op zijn uiterlijk. De Rolls-Royce getuigt in dat opzicht van weinig bescheidenheid.

Imago opvijzelen
De aankoop van ruim 30 miljoen euro kreeg de laatste tijd nogal wat kritiek te verduren over zijn opvallende verschijning. Zo droeg hij een hoed bij aankomst in Noordwijk voor een training met het Nederlands elftal en werd hij gefotografeerd met een gouden grill in zijn mond.

In een interview met het AD deed hij donderdag nog een verwoede poging om zijn imago op te vijzelen. "Als ik nu naar mijn leventje kijk, is het, denk ik, nog nooit zo saai geweest. Mijn manier van kleden heeft niets te maken met een partyboy willen zijn. Ik ben gewoon een voetballer."

Meer op rtlnieuws.nl:
Haalt hij 1 januari, of wordt het al eerder 'Louis van Gaan'?

ANP
`