Nederland

Rechter geeft draagmoeder gelijk: homostel moet baby afstaan

22 mei 2017 10:26 Aangepast: 22 mei 2017 10:51
Beeld © Facebook

Een homostel uit Enschede dat op 10 mei wensvader werd van een dochter, is het meisje kwijtgeraakt. De biologische moeder heeft Hayley nog geen twee weken na de geboorte opgeëist bij de mannen.

Stefano Franke en zijn echtgenoot Arnout Janssen kregen vorige week woensdag slecht nieuws. Uit een DNA-test kwam naar voren dat niet een van hen, maar de partner van de moeder de biologische vader van Hayley is. Dat was tegen de afspraak in.

Shock

Stefano en Arnout waren totaal in shock, schrijven ze op hun blog. "We hebben de draagmoeder en haar partner gebeld en zij waren ook heel verbaasd, maar tijdens dat gesprek gaven ze aan dat Hayley gewoon bij ons mocht blijven."

Toch zat het de mannen niet helemaal lekker. En terecht, blijkbaar. Bij een rechtszaak afgelopen vrijdag gaven de biologische ouders van Hayley aan 'hun' baby terug te willen. "Op zo'n moment stort je wereld in en weet je niet meer goed wat te bedenken." De biologische ouders werden door de rechter in het gelijk gesteld.

Zaterdag hebben Stefano en Arnout afscheid moeten nemen van Hayley. "Onze dag bestond uit veel huilen, veel onbegrip en ongeloof. Voor ons voelt het alsof we bestolen zijn van heel veel maanden van ons leven, geld en natuurlijk ons kind."

Schattige geluidjes

De mannen zeggen 'intens verdrietig' te zijn. "We hopen heel erg dat dit het beste voor Hayley is en dat ze alle liefde en aandacht krijgt die ze hier ook had gekregen. We gaan je schattige geluidjes missen, je glimlachjes als we je kietelen en je mooie gezichtje. Dankjewel lieve Hayley dat je ons twee weken papa's hebt laten voelen."

Het stel laat weten hun kinderwens niet op te geven. Integendeel. "De wens is alleen nog maar groter geworden, omdat we even hebben mogen ervaren hoe het is om papa te zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore