Nederland

Nederlands slachtoffer Jakarta buiten levensgevaar na operatie

14 januari 2016 17:14 Aangepast: 14 januari 2016 17:49
Beeld © AFP

Urenlang hebben artsen gevochten voor zijn leven. En met resultaat. De operatie van Johan Kieft, het Nederlandse slachtoffer van de aanslag in Jakarta, is 'goed geslaagd'. Dat zegt een familielid tegen RTL Nieuws.

Of de succesvolle operatie ook betekent dat Johan Kieft volledig buiten gevaar is, durft zijn neef niet met zekerheid te zeggen. "We kregen te horen dat hij naar Singapore zou moeten als de ingreep niet zou slagen. Maar dat hoeft niet. Hij kan in Indonesië worden behandeld aan zijn verwondingen en is buiten acuut levensgevaar."

Bodemonderzoeker
Dat de Nederlander überhaupt nog leeft, mag een klein wonder heten. Volgens het familielid werd Kieft vanochtend in erbarmelijke staat opgenomen, 'met granaatscherven in het hoofd'. Hij wordt in het ziekenhuis omringd door zijn Indonesische echtgenote en hun vier kinderen. Kieft zwierf jarenlang 'de hele wereld over' voor zijn werk als bodemonderzoeker bij de Verenigde Naties en streek enige tijd geleden neer in Indonesië.

Bij de aanslag in Jakarta deden zich vanochtend verschillende explosies voor en een schietpartij. Er vielen zeker zeven doden, onder wie een Canadees en een Indonesiër. 19 mensen zijn gewond geraakt, onder wie dus Kieft. Vijf terroristen kwamen om. Twee bliezen zichzelf op, de andere drie werden door de politie gedood.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore