EditieNL

Proost, op een fantastisch rotleven!

25 januari 2016 17:48 Aangepast: 25 januari 2016 19:12
Bitterzoet Actrices Tina de Bruin, Jennifer Hoffman en Anniek Pheifer Beeld © linda.tv

In de nieuwe serie Bitterzoet van LINDA.TV komen de 'fantastische rotlevens' van drie vrouwen aan bod. Ze laten geen enkel detail van hun ellende onbesproken: scheidingen, zorgen en lichamelijke aftakeling. Maar daar hoort wel een wijntje bij. "Niks is zo saai als een perfect leven."

Het leven van een veertiger is niet altijd even fijn. Een naderende scheiding, zorgbehoevende ouders, puberende kinderen en nog meer dikke ellende. Maar dán, dan is er altijd nog wijn. Veel wijn. Yvanka van der Zwaan (41) en Mieke Kosters (43) delen niet alleen met elkaar, maar ook op hun blog Wine-up én in hun boek Geen gezeur, meer wijn – bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven herkenbare verhalen van veertigers Caro, Anna en Esmee. LINDA.TV heeft de beslommeringen van deze vrouwen verfilmd. Het resultaat? De wekelijkse serie Bitterzoet van steeds zes minuten die vanaf aanstaande donderdag is te zien. Actrices Tina de Bruin, Jennifer Hoffman en Anniek Pheifer zijn te zien in hoofdrollen, en zeuren én drinken daarin wat af.

Verhalen over aftakeling
Is dát wat we willen zien: drie wijnslobberende vrouwen die klagen over hun leven? "Ja, het is toch heerlijk om te zien dat die vrouw die er altijd perfect uitziet, met haar perfect opgevoede kinderen, altijd zelfgebakken cupcakes in huis heeft, thuis óók gewoon staat te schreeuwen", zegt Yvanka van der Zwaan. Inmiddels weten de dames maar al te goed welke onderwerpen het goed doen bij hun publiek. "Verhalen over aftakeling bijvoorbeeld”, zegt Van der Zwaan. “Uitspraken als 'mam, later wil ik ook borsten als jij hebt, alleen iets maar rechtop'. Kortom verhalen die laten zien dat wij het allemaal best slecht voor elkaar hebben."

Angela de Jong, tv-recensent van het AD, denkt ook dat vrouwen het "heel fijn" vinden om andere vrouwen te zien ploeteren. "Niks is zo zo saai als een perfect leven. Dat bewijzen ook succesvolle series als Gooische Vrouwen, Meiden van de Herengracht en Sex and the City." Dat betekent overigens niet dat vrouwelijke kijkers geen happy ending meer willen zien. "Tuurlijk wel, maar het gaat vooral om de lastige aanloop naar dat happy end."


Thumbnail

 Fragment uit Wine-up!

Anna, Caro & Esmee: 'Het maakt niet uit als het glas halfvol is, zolang er maar wijn in zit'

Vroeger dachten wij altijd: met veertig ben je wel af. Dan heb je
het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd
voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker.
Meer tijd. Meer geld. Top.
Niets blijkt echter minder waar: je carrière is nog steeds niet
af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat
scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd
op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan
beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril.
Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger.

`