Nederland

Ajacied Tete tegen agent: 'Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer'

27 januari 2016 11:48 Aangepast: 28 januari 2016 16:53
Kenny Tete arriveert bij de rechtbank in Amsterdam. Beeld © ANP

Ajacied Kenny Tete staat vandaag voor de rechter. Tijdens een stapavond in de Amsterdamse binnenstad zou hij een agent beledigd hebben met de woorden: "Ik verdien miljoenen en jij bent een kankerlijer".

Na de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Heerenveen op 5 december, zou Tete betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij in een coffeeshop in de stad. Een agent die wilde ingrijpen zou volgens het Openbaar Ministerie vervolgens beledigd zijn door de Ajacied. Ook zou Tete zich hebben verzet bij zijn aanhouding. Het OM beweert dat hij zich zou hebben losgerukt en daarna de agent bij zijn keel of nek te hebben gepakt. De agent liep daarbij een schaafwond op.

Nacht op het politiebureau
Tete werd aangehouden en moest een nacht op het politiebureau doorbrengen. Ajax heeft eerder al gezegd het voorval te betreuren, maar pas actie te willen nemen op het moment dat vaststaat wat er precies gebeurd is.

De zaak dient vandaag voor de politierechter. Normaal gesproken betekent dat, dat het Openbaar Ministerie komt met een strafeis tegen Tete, maar dat er ook meteen uitspraak gedaan wordt door de rechter.

Meer op rtlnieuws.nl:
Video: PSV-spelers Jeroen Zoet en Maxime Lestienne opgepakt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`