Nederland

'Agenten eisen meer training en schietlessen'

27 juli 2017 04:09 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Het lijkt dat selchts een derde van de agenten de straat op gaat. Beeld © ANP

Politieagenten eisen meer training in aanhoudingstechnieken en zelfverdediging en meer schietlessen. Nu haalt de helft van alle agenten het minimum aan trainingsuren niet, schrijft het AD.

Elke agent moet elk jaar minimaal 32 uur trainen, maar door een tekort aan docenten komt vijftig procent van de agenten daar niet aan, stelt politievakbond ACP. De agenten zijn het nu 'spuugzat' schrijft de krant en eisen een oplossing.

Zeker omdat er momenteel meerdere agenten vervolgd worden voor het gebruik van geweld. "Als dat het gevolg is van gebrekkige training, dan is dat zeer kwalijk", stelt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. 

Mitch Henriquez

Zo worden twee agenten vervolgd die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez in Den Haag. Deze agenten bleken inderdaad onvoldoende te hebben getraind in het gebruik van geweldstechnieken. 

De politietop zegt snel werk te willen maken van het werven van meer docenten, maar wijst er ook op dat het niet gaat om het aantal trainingsuren dat een agent maakt, maar dat het halen van de toetsen het belangrijkste is. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Politie traint te weinig op geweldstechnieken: 'Politietop is nalatig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore