Nederland

Wilders: Ik kan best relatie met een moslima hebben

02 februari 2016 12:57 Aangepast: 02 februari 2016 13:28
Beeld © ANP

Geert Wilders zou best een relatie met een moslima kunnen hebben. "Afgezien van het feit dat ik gelukkig getrouwd ben: waarom niet? Ik heb geen hekel aan moslims."

Hij zegt dat in het februarinummer van het blad Playboy, dat de PVV-leider aan de tand voelde over zijn privéleven en zijn politieke ideeën. Wilders denkt overigens dat hij weinig gemeenschappelijk zal hebben met een moslima die veel waarde hecht aan haar geloof. "Dat zou een erg moeizame relatie worden, denk ik."

The Hateful Eight
De laatste film die Wilders gezien heeft, is The Hateful Eight van Quentin Tarantino. "Erg hard, erg grof soms, maar wel erg goed. En prachtige beelden. Ik geloof dat hij bijna drie uur duurt, maar de tijd vloog voorbij." 

Een bioscoopbezoekje is voor Wilders overigens geen sinecure. Daar ligt een heel draaiboek voor klaar, met veel extra beveiligers. "Ik kom de zaal pas binnen wanneer het licht al uit is en ik moet weg zijn voordat het weer aan gaat, afijn, een hoop gedoe, maar zo nu en dan, heel zelden hoor, doe ik dat."

Aboutaleb: Man met twee gezichten
Wilders komt ook aan het woord over politieke onderwerpen. 'Grenzen dicht voor asielzoekers', zo haalt hij een van zijn stokpaardjes aan, en er moet een 'proces van de-islamisering' worden gestart voor immigranten uit islamitische landen die hier al zijn. "Minder islam en nul asielzoekers erbij. Alleen op die manier kan Nederland zijn eigen identiteit terugkrijgen en kunnen Nederlanders zich weer herkennen in en weer trots zijn op hun eigen cultuur."

En Wilders begrijpt de waardering voor de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, niet zo. Hij noemt hem een 'man met twee gezichten'. "Hij wordt, en soms ook terecht, geprezen om de stevige uitspraken die hij doet. Als je niet wilt integreren dan rot je maar op, of dergelijke teksten, maar tegelijkertijd hoorde ik hem op tv zeggen dat zijn dochters van hem met moslims moeten trouwen. Dat is zo dubbelhartig."

Meer op rtlnieuws.nl:
Van Donald Duck tot Kim Holland: Wilders' stiekeme Twitteraccount

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`