Nederland

CBR krabbelt terug: rijexamen niet zwaarder

02 februari 2016 16:13 Aangepast: 02 februari 2016 17:02
Een rijexaminator grijpt in tijdens een rijles.

Rijexaminatoren gaan tijdens het afrijden kandidaten toch geen extra vragen stellen over de verkeerstheorie. Het CBR komt hiermee terug op een eerder aangekondigde maatregel.

Na berichtgeving van RTL Nieuws over gesjoemel bij het theorie-examen liet het CBR weten dat het praktijkexamen strenger zou worden. Tijdens de rit zou de examinator voortaan ook vragen stellen over de theorie. CBR-directeur​ René Verstraeten zei: "Bij het praktijkexamen gaan examinatoren de kandidaten kritisch vragen stellen over hun kennis van de verkeersregels."

'We toetsen het al'
Zo zouden cursisten worden aangepakt die gesjoemeld hadden met hun theorie. Maar vandaag laat het CBR weten dat er niets gaat veranderen aan het praktijkexamen. Een woordvoerder van het CBR zegt tegen RTL Nieuws: "Tijdens de rit toetsen we al of de kandidaat de regels kan toepassen. En als iemand slaagt, moet hij dus voldoende theoretische kennis hebben."

De afgelopen dagen ontstond grote onzekerheid bij kandidaten die moeten afrijden. Ze wisten niet of ze nu te maken kregen met een verzwaard rijexamen. Hoe het kan dat de directeur eerst wel het praktijkexamen wilde verzwaren met extra theoretische vragen en daar nu weer op terugkomt, kon de woordvoerder niet zeggen

Meer op rtlnieuws.nl:

`