Nederland

'Ik vond een levende hagedis in mijn broccoli van AH'

03 februari 2016 19:27 Aangepast: 04 februari 2016 02:33

Annelies van de Waterbeemd uit Nuenen schrok zich wild toen ze het plastic van haar broccoli haalde. "Er zat een enorme hagedis in. Een levende. Ik gilde het uit."

Annelies dacht zondagavond even snel een maaltijd in elkaar te zetten. "Mijn man had boodschappen gedaan bij de Albert Heijn om de hoek. Dus het was mijn beurt om te koken."

Koelkast
Annelies pakte de broccoli uit de koelkast. "Ik zag iets in mijn ooghoek bewegen. Ik dacht eerst dat het een spin was. Het bewoog ook nog."

De Brabantse gilde het uit. "Je schrikt je  rot. Ik ben bang voor spinnen", vertelt ze lachend. De vader van Annelies was toevallig bij haar thuis omdat hij deze hele dag op haar dochtertje had gepast. "Hij schrok van mijn gegil en rende naar mij toe." 

Het bleek geen spin. Maar, nog erger, een hagedis. De reptiel zat onder het plastic vast. "Maar hij leefde. Het was een flinke. Wel zeven centimeter lang."

Angsten
De vader van Annelies redde haar dochter van haar angsten. "Mijn stoere vader heeft de hagedis opgepakt en in onze tuin uitgezet."

Annelies zette haar verhaal op Facebook. Een zee aan reacties tot gevolg. "Niet normaal wat voor reacties ik heb gekregen. Ik ben werkelijk platgebeld. Het leek wel wereldnieuws", zegt ze lachend.

Er zaten ook enkele boze reacties tussen. "Sommige mensen vinden me een dierenbeul omdat we de hagedis niet bij een veilig onderkomen hebben ondergebracht. Ze nemen het ons kwalijk dat de hagedis nu misschien dood gaat in de kou."

Bos bloemen
Van de AH waar de broccoli is gekocht heeft Annelies een bos bloemen gekregen. "En een cadeaubon van 5 euro. Daar moest ik wel om lachen." De supermarktketen denkt dat de hagedis uit Spanje komt.

Of Annelies boos is op de Appie? "Waarom zou ik? Hier kan niemand toch iets aan doen. Al ben ik wel schor van het gegil."

 

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore