Nederland

'Ik ben flink geschrokken van terreur-dvd in mijn brievenbus'

03 februari 2016 23:44 Aangepast: 04 februari 2016 11:46
De dvd die meerdere bewoners in Winterswijk hebben gekregen

Meerdere bewoners van Winterswijk hebben dvd's in hun brievenbus gekregen met daarop beelden van terroristische aanslagen. "Ik ben flink geschrokken toen ik de beelden zag. Wie doet nou zoiets?"

Een bewoonster van de Europalaan in Winterswijk is een van de ontvangers van de dvd. "Toen ik de post wilde halen, zag ik het dvd'tje liggen. Er stond alleen op '16 plus'. Heel raar', vertelt de geschrokken vrouw.

Handschoenen
Haar vriend vertrouwde de boel niet en adviseerde haar om de dvd met handschoenen aan op te pakken.

"Toen ik de dvd in mijn computer stopte, schrok ik me wild. Er stonden allerlei beelden van terroristische aanslagen op. Van 9/11 tot de aanslag op Charlie Hebdo. Alleen maar beeld van terroristische acties. Ik dacht dat het een misselijk grapje was, maar het voelde toch ook heel dreigend."

Aangifte bij politie
De vrouw deed aangifte bij de politie. Ze was niet de enige. Meerdere bewoners van de Europalaan kregen de dvd. De politie is van de zaak op de hoogte. "Het is al de tweede keer in een maand tijd dat er bij enkele bewoners van een flat in Winterswijk een dvd met daarop beelden van aanslagen in de brievenbus is gegooid", laat een woordvoerder van de politie weten.

Geen handige actie
Volgens de politie hebben de filmpjes op de dvd’s geen bedreigende inhoud. Wel wil de politie graag weten wie dit doet. "We willen graag met die persoon in gesprek. Want in de huidige tijdsgeest is dit niet een erg handige actie."

De politie laat verder weten onderzoek te doen in de buurt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore