Nederland

Dader 'ophangen' Kenneth Vermeer opgepakt

07 februari 2016 15:00 Aangepast: 08 februari 2016 14:18
De pop van Kenneth Vermeer hangt aan de tribune. Beeld © ANP

Een lugubere actie van een Ajax-fan: hij hing een pop die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen met een strop op aan de tribune. De dader is opgepakt en wordt gestraft. Vermeer doet aangifte, ook krijgt de dader van Ajax een stadionverbod.

Vermeer begon zijn professionele carrière bij Ajax, maar inmiddels is hij keeper voor aartsrivaal Feyenoord. Een ontstemde fan vond dat kennelijk een reden om een pop van Vermeer op te hangen tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord. Wat precies zijn boodschap was, is niet bekend, maar luguber is het wel.

Onsmakelijke actie
Toen de dader het stadion wilde verlaten, is hij opgepakt, laat de persvoorlichter van Ajax weten. "Justitie gaat hem strafrechtelijk vervolgen. Als daarvoor aangifte nodig is van Ajax gaan wij dat doen." De man krijgt in ieder geval een stadionverbod.

"Wij vinden het een onsmakelijke actie. Wij nemen hier nadrukkelijk afstand van", zegt de woordvoerder. Ook de politie bevestigt de aanhouding. De pop is in beslag genomen. Vermeer is na de wedstrijd door de politie uit een interview gehaald om aangifte te kunnen doen.

Ook de KNVB keurt de actie van de 'supporter' af:

Overigens won Ajax de thuiswedstrijd met 2-1.

RTL Nieuws
`