EditieNL

Happy Meal na zes jaar nog niet bedorven

08 februari 2016 17:00 Aangepast: 08 februari 2016 17:35
Het aankoopbonnetje uit 2010 zit nog aan de doos. Beeld © Jennifer Lovdahl - Facebook

Het is voor veel kinderen het favoriete maaltje: een Happy Meal bij McDonald’s. Gezondheidsspecialiste Jennifer Lovdahl wilde wel eens testen hoeveel conserveringsmiddelen er eigenlijk in de frietjes en kipnuggets zitten. Ze bewaarde het eten zes jaar lang.

Deze week postte de vrouw uit Alaska het resultaat op Facebook. "Het is zes jaar geleden dat ik dit Happy Meal bij McDonald's kocht", schrijft ze bij de foto. Het aankoopbonnetje uit 2010 zit nog aan de doos vastgeniet. "Sindsdien staat het bij ons op kantoor. En in al die tijd is het niet bedorven, beschimmeld of vergaan. Het ruikt alleen naar karton."

It's been 6 years since I bought this "Happy Meal" at McDonald's. It's been sitting at our office this whole time and...

Posted by Jennifer Lovdahl on Wednesday, February 3, 2016

Onaangetast
Het kindermenu ziet er misschien een beetje uitgedroogd uit, maar verder lijkt het onaangetast. De gezondheidsspecialiste ziet dit als bewijs dat het eten vol zit met conserveringsmiddelen.

Met haar experiment wil Jennifer Lovdahl aan ouders laten zien hoe ongezond het eten is, schrijft ze. "Er zitten zo veel chemicaliën in dit eten. Kies voor echte voeding. Appels, bananen, wortels, selderij: dat is écht 'fast food'."

Eerder gingen ook al foto's rond op social media van hamburgers van McDonald's die jarenlang onaangetast bleven. McDonald's reageerde toen dat hun frietjes en burgers in de juiste omgeving wel kunnen bederven. "Om eten te laten bederven, zijn speciale condities noodzakelijk: zo is er vocht nodig. Zonder voldoende vocht kunnen bacteriën en schimmels niet groeien en zal het eten niet vergaan. Als voedsel uitgedroogd is, groeit er dus geen schimmel op. Dat geldt ook voor eten dat je zelf thuis klaarmaakt en laat uitdrogen."

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore