Nederland

IKEA roept miljoenen vallende plafondlampen terug: elf gewonden

09 februari 2016 12:02 Aangepast: 09 februari 2016 17:06
Ikea heeft nu 13 winkels in Nederland. Daar komen er mogelijk nog twee bij Beeld © Getty

IKEA roept wereldwijd miljoenen plafondlampen van het merk HYBY, LOCK en RINNA terug. Elf klanten zijn tot nu toe gewond geraakt toen de kap van de lamp opeens naar beneden viel.

De lampen worden sinds 2002 verkocht. Wereldwijd zijn er tientallen miljoenen van de betreffende merken verkocht, alleen al in Nederland een paar miljoen. "Dit is dan ook een flinke terugroepactie", zegt een woordvoerder van IKEA Nederland.

Thumbnail

Glazen kap 
Bij het woonwarenhuis zijn verschillende klachten over de lamp binnengekomen. De meldingen komen uit tien verschillende landen.

IKEA heeft daarom vandaag besloten tot de terugroepactie. "Elf mensen zijn tot nu toe lichtgewond geraakt omdat de kap opeens naar beneden viel. Er zit een fout in de plastic klemmetjes. Daarom roepen we nu alle plafondlampen van de drie types terug."

Tien landen
De plafondlampen van LOCK en HYBY waren van 2002 tot 2012 te koop in alle landen waar IKEA actief is. De lamp van RINNA werd sinds 2010 verkocht in tien landen. Nederland hoort daarbij.

De in Nederland verkochte lampen hebben de artikelnummers 901.964.32 (HYBY), 000.556.91 (LOCK) en 002.513.19 (RINNA). De lampen kunnen worden teruggebracht naar alle winkels van IKEA. Een bonnetje is niet nodig. 

Thumbnail

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore