Nederland

Terug in Parijs: 'We gaan weer proberen niet dood te gaan'

16 februari 2016 19:39 Aangepast: 16 februari 2016 22:21
Ferry en Bob, terug in Parijs

Ferry, Bob, Frank en Dexter overleefden het bloedbad in het Bataclantheater. Nu zijn ze terug in Parijs voor een herdenkingsconcert van de Eagles of Death Metal. "We lopen echt niet de hele tijd te janken."

Even terug naar die vreselijke avond van 13 november 2015. Vlak na de terreuraanslag vertellen de vier vrienden in RTL Late Night over de schoten, de stilte en daarna weer de schoten: "Het was alsof ze een high score probeerden te halen met een computerspel."

Over hoe ze zich tussen de dode mensen verstopten: "Ik zat vast. Ik probeerde dan maar om mijn hoofd en romp uit de vuurlinie te houden. Iemand probeerde te vluchten en werd geraakt en viel op slag dood neer over me heen. Dat was een beetje mijn geluk, want ik had bescherming."

En over hoe een van hen lang onvindbaar was: "Waar is Bob?", vroegen de anderen op WhatsApp. Bijna een uur later kwam het bericht dat Bob de aanslag ook had overleefd. "Ik dacht echt dat hij dood was", zegt Ferry. "Volgens mij hadden we allemaal dat gevoel." 

Thumbnail

Maar ze overleefden alle vier. 89 mensen kwamen om het leven in de Bataclan. De groep die toen optrad, de Eagles of Death Metal, geeft vanavond een herdenkingsconcert in Parijs. Dit keer niet in de Bataclan maar de grotere Olympia-hal.

Veel saamhorigheid
De vier Nederlandse vrienden zijn erbij, net als veel andere overlevenden. Ze zijn al de hele dag in Parijs. RTL Nieuws-correspondent Stefan de Vries sprak met Bob en Ferry. "Het lijkt als een gewone citytrip. En dat is ook wel fijn. Dat we niet de hele tijd lopen te janken", zegt Ferry.  

Het zal best moeilijk worden, maar 'gelukkig hebben we steun aan elkaar'. "We gaan vanavond proberen niet dood te gaan. Dat is de vorige keer ook goed gelukt."

Of ze nog steeds naar de muziek van The Eagles of Death Metal luisteren? Bekijk het interview met Bob en Ferry:

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore