Nederland

RTL Nieuws lanceert Buurtfacts: alles over jouw buurt

18 februari 2016 15:00 Aangepast: 29 april 2016 20:14
Beeld © ANP

Waar zou die brandweerauto die net voorbijrijdt naar toe gaan? Hoe scoren de scholen op de CITO-toets? Die uitbouw, heeft de buurman daar wel een vergunning voor? Vanaf vandaag kun je op die vragen antwoord vinden op onze site. RTL Nieuws lanceert namelijk het nieuwe online platform Buurtfacts, dat nieuws en feiten op gemeente-, wijk- en buurtniveau aanbiedt.

Op rtlnieuws.nl/buurtfacts kun je de naam van je eigen gemeente, woonplaats, wijk of je postcode invullen. Op aparte pagina's over jouw buurt kun je naast de laatste door RTL Nieuws verzamelde data over onder meer autobezit, schoolprestaties en kindernamen, ook kijken welke vergunningen net zijn uitgedeeld en waar de recentste 112-meldingen van brandweer en ambulance naartoe gingen.

Populairste auto's
Via kaarten, interactieve tools en op maat gemaakte nieuwsberichten blijf je op de hoogte van de nieuwste, verrassendste en opmerkelijkste feiten uit zijn eigen omgeving. Zo kun je vandaag van elke gemeente in Nederland vinden welk type auto er het populairst is.

Marc Schreuder, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws: "Mensen willen graag geïnformeerd worden over het nieuws in hun stad of buurt. Aan de hand van data en een vleugje programmeerwerk maken we nu nieuwsberichten die die lokale relevantie hebben. Door het invullen van je postcode kan iedereen opzoeken hoe de situatie in zijn of haar omgeving is. Met Buurtfacts is alle denkbare informatie over je buurt nu op één plek beschikbaar."

Om nog sneller op de hoogte te blijven van het laatste nieuws uit jouw eigen buurt, biedt Buurtfacts ook de mogelijkheid om dagelijks of wekelijks updates per mail te ontvangen. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Buurtfacts: alles over jouw buurt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`