Nederland

Oud-imam Haselhoef vanwege miljoenenfraude de cel in

25 februari 2016 14:00 Aangepast: 25 februari 2016 14:45
Abdullah Haselhoef in 2006 Beeld © ANP

Zelfbenoemd imam Abdullah Haselhoef is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden vanwege miljoenenfraude. Hij heeft gesjoemeld met toeslagen voor kinderopvang.

De rechtbank in Den Haag zegt dat bewezen is dat hij jarenlang fraude heeft gepleegd. Het OM had overigens een gevangenisstraf van 30 maanden geëist.

Haselhoef vroeg tussen februari 2006 tot en met januari 2009 voor het gastouderbureau Family House 2,2 miljoen euro kinderopvangtoeslag aan. Hij deed dat onder meer voor mensen die geen werk hadden en gaf mensen op als gastouder, maar die bleken helemaal geen opvang te verzorgen.

Miljoen euro weggesluisd
Van de bedragen die hij ontving aan kinderopvangtoeslag, sluisde hij ongeveer een miljoen door naar eigen bankrekeningen en bedrijven. Hij betaalde er ook 'salaris' van aan de zogenaamde gastouders.

Haselhoef verwierf na de aanslagen in New York in 2001 landelijke bekendheid. Hij wierp zich op als officieus woordvoerder van moslims, maar raakte later in opspraak omdat hij imam op zijn cv had staan maar geen imamstudie had gevolgd.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`