Nederland

Minister Asscher steekt moslims hart onder de riem

29 februari 2016 21:30 Aangepast: 29 februari 2016 22:13
Beeld © ANP

Vicepremier en minister van Integratie Lodewijk Asscher gaat in gesprek met moslimorganisaties na dreigementen tegen meerdere moskeeën. Hij wil ze een hart onder de riem steken en kijken hoe de overheid kan helpen.

Asscher maakte zijn plan bekend in het radioprogramma Dit is de Dag. Inmiddels deden zeker twintig moskeeën aangifte omdat zij dreigbrieven kregen met hakenkruis en onder meer de tekst: Islam is valse en duivelse religie.

Brandstichting Enschede
Zaterdagavond probeerde een 33-jarige man brand te stichten in een moskee in Enschede. De politie kon hem aanhouden.

Asscher reageerde al met afschuw. Daders oppakken en vervolgen. Geen ruimte voor onverdraagzaamheid, zo stelde hij over de dreigbrieven. PvdA-parlementariër Ahmed Marcouch wil een onderzoek naar de veiligheid van moskeeën en als het nodig is passende bescherming.

De Raad van Moskeeën Nederland (RMMN) is blij met de steunbetuigingen aan de moskeeën en moslimgemeenschappen. De raad zegt ook snel met de minister aan tafel te willen om te praten over de bedreigingen en aanvallen op de islamitische gemeenschap. "Wij nemen onze verantwoordelijkheid om polarisatie tegen te gaan en te streven naar verbinding. Dat kan alleen maar werken als de veiligheid en vrijheid door de overheid samen met ons en de rest van de samenleving wordt verdedigd'', zegt voorzitter Yahia Bouyafa van de RMMN.

Meer op rtlnieuws.nl:
Tientallen moskeeën krijgen dreigbrief

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`