Nederland

Postcodeloterij betaalt Kamal geen schadevergoeding: 'Dit komt heel hard aan'

31 mei 2017 12:09 Aangepast: 31 mei 2017 17:11

"Het is me eerlijk gezegd allemaal even te veel nu", zegt een geëmotioneerde Kamal uit Sittard tegen RTL Nieuws. Vandaag heeft de rechtbank geoordeeld dat de Postcodeloterij hem geen schadevergoeding hoeft te betalen omdat hij de hoofdprijs misliep bij de nieuwjaarstrekking in 2016.

Terwijl zijn hele straat vorig jaar in januari feest vierde, zat Kamal met een enorme kater. Hij had vier loten voor de Postcode Loterij en de straatprijs viel in zijn straat, maar tijdens de incasso had hij te weinig geld op zijn rekening. Zo gingen de miljoenen aan zijn neus voorbij.

'Eigen verantvoordelijkheid'

Kamal stapte eind vorig jaar naar de rechter om een schadevergoeding af te dwingen, maar die oordeelt vandaag dat deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor voldoende geld op hun bankrekening om mee te kunnen spelen.

"Het is de verplichting en daarmee de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om zorg te dragen voor voldoende saldo op zijn rekening om de incasso te kunnen uitvoeren'', zei de rechtbank.

'Voel me verschrikkelijk'

Kamal begrijpt niets van de uitspraak van de rechter. "Ik dacht: hoe dan? Het komt heel hard aan, ik voel me er echt verschrikkelijk onder."

Kamal moet de proceskosten van ruim tienduizend euro betalen. "Dat voelt als een boete, een extra straf", vertelt hij. "Ik zou misschien wel in hoger beroep willen, maar dit soort hoge kosten kan ik niet betalen."

'Wil weer normaal leven'

Kamal heeft het de afgelopen anderhalf jaar niet erg makkelijk gehad, vertelde hij gisteren in een interview aan RTL Nieuws. "Eerst dit gedoe met die rechtszaak en vorige maand de plotselinge dood van mijn broer." Kamals broer kwam om het leven bij een schietpartij in Sittard.

"Ik ben geestelijk op", vertelde hij gisteren. Ik ben er helemaal klaar mee en ik zou het liefst weer leven als een normaal man. Deze zaak geeft me veel stress."

Meer op rtlnieuws.nl:
Kamal had 'kutjaar' na misgelopen miljoenen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore