Nederland

Dj Amrish: 'Ik heb meisje uit klauwen van loverboy gered'

10 maart 2016 14:35 Aangepast: 10 maart 2016 23:24
DJ Amrish Raghosing in zijn opnamestudio.

Dj Amrish Raghosing heeft waarschijnlijk op het nippertje een jonge vrouw (18) uit de klauwen van een loverboy gered. Ze zou de volgende dag naar een stripclub in België worden gebracht. "Dan had niemand haar meer kunnen terugvinden."

Afgelopen woensdag, midden in de nacht, kreeg Amrish Raghosing uit Alphen aan den Rijn een appje. Een schreeuw om hulp van een meisje dat hij af en toe via social media sprak en van wie hij wist dat ze het moeilijk had. "Als je ooit problemen hebt, contact me dan maar, had ik haar ooit gezegd." 

Het was nu goed mis. "Ze was gegijzeld in een huis in Den Haag, ze kon niet weg. Ik dacht: ik kan gaan slapen en doen of ik het appje niet heb gezien. Of ik stap in m'n auto en kijk hoe ik het ga aanpakken."

Huilen en smeken
​Amrish belde haar. "Ik zei: laten we afspreken op station Hollands Spoor. Samen hebben we een smoes bedacht. Ik was haar broer en vertelde haar dat haar moeder was overleden. Huilend vroeg ze aan de loverboy of hij haar wilde laten gaan. Na ongeveer een uur bellen en smeken, besloot hij haar naar het station te brengen."

Slim, zei de politie achteraf tegen hem. Op een station hangen camera's en de politie, die Amrish ook gebeld had, kon zich daar verdekt opstellen.

Verkocht aan stripclub
Toch was het nog spannend hoe het zou aflopen. Misschien mocht het meisje 'haar broer' alleen even omhelzen en moest ze dan weer mee. Amrish: "Ze was al voorgesteld aan de eigenaren van stripclubs in Antwerpen. Er was al een prijs afgesproken. Ze zou er die dag heengaan."

Zijn actie was best wel gedurfd, beseft hij nu ook. "Zij is een Nederlands meisje en ik ben een Surinamer. Die loverboy zou meteen zien dat we geen familie zijn. Misschien had hij wel een wapen bij zich. Het had ook verkeerd kunnen aflopen."

Omhelzing
Toen Amrish aankwam op het station, waren de agenten er al. Al gauw zag hij het meisje en een man lopen. Hij herkende haar van een foto. De politie ging erop af en hield ze aan in een fietstunneltje. Amrish: "Twee of drie minuten heb ik het meisje gezien. Toen moest ze mee om te worden verhoord. Ze moest huilen, we hebben elkaar omhelst. Ik denk dat ze opgelucht was dat het voorbij was."

Hoe gaat het nu verder? Het meisje krijgt intensieve hulp, weet Amrish. Ze moet emotioneel en lichamelijk aansterken en mag even geen contact hebben met familie en bekenden. Ze heeft vandaag weer een verklaring afgelegd, meldt de politie.

De opgepakte man wordt verdacht van mensenhandel en vrijheidsberoving. Hij staat morgen voor de rechter-commissaris. De politie onderzoekt nog of hij inderdaad een loverboy is. Wat voor de politie wel al vaststaat, is dat Amrish 'goed gehandeld heeft'. "Er was absoluut reden voor aanhouding", zegt een woordvoerder.

De politie was onder de indruk van de daad van Amrish:

#succesverhaal om te #delen.Was inderdaad een uitstekende samenwerking. Een mooi voorbeeld van...

Geplaatst door Politiebureau Hoefkade, Schilderswijk/Stationsbuurt/Rivierenbuurt op woensdag 9 maart 2016

`