Nederland

Acht juffen tegelijkertijd zwanger op één school

14 maart 2016 17:31 Aangepast: 14 maart 2016 20:59
Acht juffen van dezelfde basisschool zijn in blijde verwachting. Beeld © De Ronde Maat

Op de reformatorische basisschool De Ronde Maat (what's in a name?) in Rijssen zijn maar liefst acht juffen tegelijkertijd zwanger. Geweldig nieuws voor de vrouwen, maar voor directeur Aart van den Noort is het nogal een uitdaging. "Gelukkig zijn ze niet allemaal op dezelfde dag uitgerekend."

Basisschool De Ronde Maat heeft een vruchtbaar team voor de klas staan. Van de in totaal dik twintig juffen zijn er momenteel acht zwanger. Nog niet eerder kreeg de school te maken met zoveel zwangerschappen in korte tijd. "Voor ons is het uniek", zegt directeur Aart van den Noort tegen RTL Nieuws.

Organisatorisch is het voor de school wel even puzzelen. "Het geeft wat moeilijkheden", geeft Van den Noort toe. De directeur is blij dat niet alle juffen op dezelfde dag zijn uitgerekend, 'maar het lost zich gaandeweg wel op'. "We hebben een flinke vervangingspool waaruit we kunnen putten."

Rouwproces
De leerlingen zijn niet allemaal even enthousiast over de aanstaande babyboom. "Logisch", vindt Van den Noort. "Ze missen een juf. Het klinkt misschien wat overdreven, maar sommige kinderen gaan door een rouwproces. Ze moeten afscheid nemen van een juf die mogelijk tot het eind van het jaar wegblijft en van wie ze mogelijk nooit meer les krijgen." 

Voor de dames en hun gezinnen is de directeur hartstikke blij, benadrukt hij. "Toen nummer acht het blijde nieuws kwam vertellen, was ik voor haar nog even blij als voor de andere zeven."

Op de foto de zwangere juffen. V.l.n.r: Corine Haase-Pluimers (25 jaar, groep 6, uitgerekend op 27 maart), Ilze Altink-Slots (26, groep 2, 30 maart), Annet Jans-Baan (31, groep 3, 15 mei), Willemine Dannenberg-Pluimers (31, groep 1/2, 3 juni), Linda Slagman-Makkink (37, groep 4, 16 mei), Inge Ligtenberg-ten Hove (26, groep 4, 25 juni), Heidi Berkhoff-Egas (26, groep 3, 9 juli) en Edith Spenkelink-van Heek (38, groep 7, 28 juli).

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore