Nederland

Drie agenten aan de deur na tweet over aanslagen Brussel

22 maart 2016 16:48 Aangepast: 22 maart 2016 17:49
Ivar Mol (rechts) kreeg de politie aan de deur na een tweet over Brussel. Beeld © EPA / Facebook

Vanochtend twitterde Bredanaar Ivar Mol, net als vele anderen, over de aanslagen in Brussel. Zijn tweet leverde hem bezoek op van drie agenten. "Ze kwamen in opdracht van de burgemeester", vertelt hij aan RTL Nieuws.

"Ik hoorde berichten van vrienden in Antwerpen en Brussel die voor de klas staan dat er geapplaudisseerd werd voor de aanslagen", vertelt Ivar Mol aan RTL Nieuws. Mol stuurde uit verbazing een tweet de wereld in: 

Die tweet viel niet goed bij de politie in Breda. Om 13:00 uur stonden er dan ook drie agenten op zijn stoep. "Ze vertelden dat ze in opdracht van de burgemeester kwamen en dat er flinke stress was op het gemeentehuis. Ze vroegen ook waarom ik die tweet gestuurd had."

'Niet meer doen'
De agenten vroegen ook aan Mol of hij het niet meer wilde doen. "Ze zeiden: je komt uit Breda, hier willen we niet mee geassocieerd worden." 

"Eén van de argumenten van de politie was dat zij me konden vinden, maar iemand die kwaad wil doen ook. Het was een soort waarschuwing, pas op wat je op internet zet."

Waarheidsvinding
De politie vindt het bezoek aan Mol niet gek, vertelt een woordvoerder. "We wilden kijken wat er klopte van die tweet. Wij doen ook aan waarheidsvinding. Wij hebben de man bezocht na overleg met de gemeente. We wilden kijken wat er aan de hand was en of het klopt dat er in de klas geapplaudisseerd werd."

Mol moest een verklaring ondertekenen van de agenten. Wat de agenten daarmee gaan doen is nog onduidelijk. De burgemeester van Breda heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan Ivar Mol. Hij noemt het 'een vreselijk domme actie' dat er agenten aan de deur kwamen bij Mol.

VRT-journalist Rudi Vranckx betwijfelt overigens of het bericht over applaus in de klas wel klopt: 

`